Tina Novak

Tina že od mladih nog goji ljubezen do glasbe. Ker prihaja iz glasbene družine, se je z glasbo seznanila že kot otrok. Odri ji niso bili tuji, saj je kot otrok velikokrat občudovala svojega očeta, ki je igral pri različnih glasbenih skupinah – tako se je seznanila tudi z različnimi glasbenimi zvrstmi , od popa, rocka pa do narodno-zabavne glasbe. Pri 7 letih je začela obiskovati glasbeno šolo ter zaključila 7 let prečne flavte s glasbeno teorijo. Pri 8 letih je začela redno obiskovat zbore, orkestre ter sodelovala v glasbenih tekmovanjih. 

Od vedno je rada prepevala, a resno se je začela ukvarjat s petjem leta 2009, ko se je vpisala v pevsko šolo Studio Cantica, pod vodstvom Manice Smrdelj. Pri Manici se je Tina učila peti 8 let ter pridobila veliko znanja in izkušenj. Kasneje se je podala na svojo samostojno pot pri uresničitvi svojega cilja – postati učitelj petja. Nekaj let je učila petje v glasbeni šoli Cirque ( šola Lee Sirk), nato pa sta z Žigo ustvarila Studio106, katerega primarna ideja je bila pomagati mladim glasbenikom prodreti v svet glasbe. 

Leta 2021 je začela svoje izobraževanje v svetovno znani šoli Modern Vocal Training              (https://modernvocaltraining.com) in bo novembra zaključila svoj 1 letnik izobraževanja in s tem pridobila licenco Vocal Coach-a . V nadaljne ima plan nadaljevati šolanje. Udeležila se je tudi mednarodne Voice Expo konference, ki se je odvijala Junija 2022, ter pridobila veliko znanja in izkušenj z priznanimi svetovnimi učitelji petja. 

Tina je vrsto let pela spremljevalne vokale Žigi Rustja, Yan Barey-u, sodelovala je z En Big Bandom.